Be There

Ostia Antica

Ostia was in de Romeinse tijd de havenplaats van Rome, gelegen aan de Tyrrheense Zee. Door siltatie is de haven inmiddels onbereikbaar geworden en is het dorpje Ostia Antica een klein stadje met overblijfselen uit de Romeinse tijd.

Het is een leuk uitstapje vanuit Rome en je kunt er prima een dag doorbrengen. Je wandelt dan tussen de overblijfselen en je komt steeds meer te weten over het leven in de Romeinse tijd.

Ostia Antica is een van de best bewaarde Romeinse steden van Italië. De stad is relatief klein, maar er is veel te zien. Het is een openluchtmuseum waar je op je gemak rond kan wandelen.

In het archeologische park van Ostia Antica kun je vele oude opgravingen bekijken. Bijvoorbeeld het theater van Marcus Agripa. Dit theater is gebouwd in de 1e eeuw voor Christus en het is het oudste overdekte theater van Rome. Het theater had plaats voor 3000 man publiek.

Hoe bereik je Ostia Antica?

Vanuit het centrum van Rome kun je Ostia Antica gemakkelijk bereiken. Je kan namelijk met de trein en metro, dan bereik je Ostia Antica met 45 minuten. Je kunt hiervoor metrolijn B nemen naar metrohalte Piramide, vanaf hier kun je de trein nemen. Deze trein komt over het algemeen ieder kwartier.

Vanaf het treinstation van Ostia Antica is het ongeveer 5 minuten lopen, je kunt de blauwe hemelbrug oversteken en dan vind je daar de ingang. Je kan hier ook een rondleiding boeken zodat je de beste indruk krijgt van Ostia Antica