Be There

Dahlia en Lelie bollen in de tuin


Veel bloemen zijn vooral bekend als snijbloem voor in de bloemenvaas, maar wist je dat je met dahlia bollen en lelie bollen jouw tuin kan omtoveren tot een levendige bloemenwinkel? Vaak als ik het heb over tuinieren, en over het planten van bloembollen, begint de persoon tegenover mij zich al te verdedigen over het ontbreken van groene vingers. Ik heb geen groene vingers, dus een bloemrijke tuin is niet voor mij weggelegd. Maar je hebt helemaal geen groene vingers nodig, want geloof mij als ik zeg dat het planten van dahlia bollen en lelie bollen, echt geen hogere wiskunde is. Daarnaast lever ik de bollen bij jou thuis af met een duidelijke plant en verzorgings instructie, en mocht je dan nog vragen hebben of twijfelen dan mag je altijd een berichtje sturen. Zo kun je met behulp van mijn zogenaamde groene vingers toch een kleurrijke tuin realiseren.

Een bloemrijke zomertuin


Lelie bollen kunnen het gehele jaar door geplant worden, tenzij de bodem vorstvrij is bij het planten, dat is wel zo makkelijk anders kom je moeilijk in de grond. Lelie bollen kunnen het gehele jaar door in de grond blijven en kunnen de winterse temperaturen makkelijk verdragen. Dahlia bollen daarintegen, houden niet zo van de koude winterse temperaturen en worden het liefste op een vorstvrije plek overwinterd. Zodra het in het voorjaar weer warmer is, kunnen de dahlia bollen weer begraven worden in de tuin zodat je de gehele zomer kan genieten van de bloemenpracht. Zowel dahlia’s als lelies bloeien in de zomer en zullen vanaf begin juli de tuin sieren. Bij een juiste verzorging keert de bloemenpracht elk jaar opnieuw terug.

 

Favoriete zomerbloem


Een veel gestelde vraag door klanten is de vraag naar mijn favoriete bloem. Om eerlijk te zijn vind ik dit altijd een lastige vraag want ik kan simpelweg niet kiezen uit alle verschillende bloemen. Als ik moet kiezen tussen lelie bollen of dahlia bollen dan zal ik de dahlia kiezen. Om de simpele reden dat de dahlia een erg lange bloeitijd heeft en vanaf begin juli tot aan de eerste vorst in bloei staat. Ik hou ook heel erg van lelies, door de heerlijke zoete geur die de bloemen door de tuin verspreiden en door het onderhoudsvriendelijke karakter. Lelies plant je één keer en zullen elk jaar opnieuw bloeien zonder dat hier veel verzorging en onderhoud voor nodig is. Dahlia bollen vragen om iets meer aandacht en verzorging omdat deze tijdens de winter warm opgeslagen moeten worden. Er zijn genoeg mooie bloemen om je tuin mee te vullen, en de verzorging is lang niet zo moeilijk als dat vaak wordt gedacht. Heb je vragen of twijfel je ergens over, stuur dan even een berichtje en we helpen je graag verder.