Be There

Achteruitrijcamera

Een achteruitrijcamera heeft veel voordelen. Zo vergroot het je zicht op de weg. Wat zijn de andere voordelen van de camera?

Voordelen van een achteruitrijcamera

Hulp bij inparkeren

Een achteruitrijcamera biedt een extra set ogen. Doordat je niet meer over je schouder hoeft te kijken bij het file parkeren, hou je meer overzicht. Ook in de regen is het vaak handig om deze extra set ogen te hebben als de spiegels nat zijn. Ook bieden veel achteruitrijcamera’s lijntjes op het beeld in het dashboard, die aangeven waar stoepranden zijn. Door deze betere inzichten wordt ook de kans op blikschade kleiner. Zo verdient een achteruitrijcamera zichzelf terug.

Hulp bij invoegen op snelweg

Tijdens het invoegen op de snelweg rijd je, als je het goed doet, vooruit de snelweg op. Een achteruitrijcamera biedt zicht op wat er achter de auto gebeurt, waardoor de bestuurder vooruit kan blijven kijken tijdens het invoegen.

Veiliger gevoel

Beginnende bestuurders zijn vaak een beetje onzeker na het behalen van hun rijbewijs. Tijdens de rijlessen zit er nog veilig een rijinstructeur naast je die in kan grijpen wanneer dit moet. Wanneer je je rijbewijs hebt gehaald, zit deze noodoplossing niet meer naast je. Een achteruitrijcamera kan voor deze beginnende bestuurders net dat extra stukje zekerheid geven om de weg op te gaan.

Fijn voor huurders

Als camperbezitter heb jij ervaring met het rijden van je camper, maar voor huurders die vaak voor het eerst met een camper weggaan, is het een stuk lastiger. Door het plaatsen van een achteruitrijcamera verklein je de kans van huurders om schade te lopen. De camera geeft hen immers meer zekerheid waardoor jij met een goed gevoel jouw camper uit handen kunt geven.

Wat moet ik kiezen?

Kleine en grote schermen, nachtzicht, draadloos of met draad en van heel duur tot heel goedkoop. De keuze voor een achteruitrijcamera is groot. Verdiep je in waarom jij een achteruitrijcamera wil en voor welk doel. Kijk dan welke het beste past bij jouw wensen.